Home | Veiling | Kampioensschaal PSV Tardelli

Kampioensschaal PSV Tardelli

De laatste speelronde van het seizoen 2006-2007 is er één om nooit te vergeten. AZ moet uit bij Excelsior spelen en is bij winst kampioen. Ajax gaat op bezoek bij Willem II en kan alleen bij een misstap van AZ de titel in de wacht slepen. En dan is er ook nog PSV. Zij hopen op een off-day van AZ en moeten dan ook nog eens een slechter doelgemiddelde zien weg te werken dan Ajax. Maar het onwerkelijke gebeurde. AZ verloor, Ajax won slechts met 0-2 en PSV versloeg in eigen huis Vitesse met 5-1. De belangrijke vijfde treffer kwam van de voet van Phillip Cocu, de huidige trainer van PSV.

Alle spelers ontvangen een kleinere replica van de kampioensschaal van de supportersverenging. Een uniek exemplaar met de naam van Tardelli ingegraveerd is ter beschikking gesteld voor de veiling.

Tardelli debuteerde in 2003 op het hoogste niveau in het shirt van São Paulo. In het seizoen 2005/06 werd hij verhuurd aan Real Betis. In Nederland kreeg Tardelli bekendheid, toen op 16 februari 2006 met Real Betis AZ met 2-0 uitschakelde in de UEFA Cup. Tardelli maakte in deze wedstrijd de tweede treffer. São Paulo verhuurde Tardelli daarna aan Sâo Caetano. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus 2006 slaagde PSV erin om de toen 21-jarige Tardelli voor één seizoen te huren van São Paulo.

Tardelli speelde met het Braziliaans elftal op het WK onder 20 van 2005, dat in Nederland werd gehouden. Tijdens de poulefase plaatste Brazilië zich met zeven punten voor de achtste finales. In de kwartfinale moest Brazilië het opnemen tegen Duitsland. In de 82e minuut maakte Tardelli een doelpunt waarmee hij Brazilië op 1-1 zette, nadat Alexander Huber de Duitsers op een 1-0-voorsprong had gezet. In de verlenging scoorde wederom de linksback Rafael en zo bracht hij Brazilië in de 99e minuut op 1-2. Hiermee besliste hij de wedstrijd. In de 117e minuut kreeg Diego Tardelli zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Zodoende miste hij de halve finale tussen Brazilië en Argentinië (1-2).

Tardelli debuteerde in 2009 in het Braziliaans voetbalelftal. Zijn eerste interlandgoal maakte hij op 11 oktober 2014, tegen Argentinië.

 

 

 

 

 

Terug naar veiling overzicht
Twitter
Meer tweets

© 2019 - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer & Privacy statement | Cookies